ESDi.cat: el cas d'èxit del disseny

13 novembre 2015

L’Escola Superior de Disseny (ESDi) va néixer fa 25 anys amb la voluntat d’impulsar la cultura del disseny. És un centre universitari que, des del 1992, va de la mà de la Universitat Ramon Llull com a centre adscrit.

L’any 2012 l’ESDi renova el seu lloc web i opta pel domini .cat. Des d’aleshores, www.esdi.cat aposta per un disseny creatiu que estructura els continguts en tres pestanyes: Estudia, que fa referència als graus, postgraus i màsters que imparteix el centre; Coneix ESDi, on es poden trobar notícies, publicacions, concursos, projectes d’investigació i inclús una borsa de treball per als alumnes i ESDi Barcelona, que incorpora informació dirigida als estudiants d’intercanvi sobre com viure a la capital catalana. Alhora, el web ofereix notícies, articles d’opinió i una agenda d’activitats, així com altres continguts addicionals. Aquest 2015, esdi.cat ha inaugurat, dins de la pestanya Coneix ESDi, un apartat titulat Premsa, on es publiquen els dossiers dels projectes més rellevants impulsats pel centre. 

L’ESDi és la primera universitat espanyola en oferir estudis oficials de grau en disseny gràfic, producte, interiors, moda, audiovisual i gestió del disseny i ofereix 140 places anuals. Disposa també d’una pàgina a Facebook i d’un perfil de Twitter on publica les últimes noticies del centre i fa difusió del treball dels seus alumnes.

Per què un domini .cat?

L’aposta pel .cat neix de la necessitat d’establir un compromís amb el territori, amb la seva gent i el seu teixit empresarial, i una aposta per donar valor al sistema educatiu català. Perquè ESDi es defineix com un centre compromès amb les persones que s’atreveixen a redissenyar el món i dissenyen i construeixen el seu futur.